Quito i Ecuador!

Hej!

Det var ett tag sen sen sist men nu sitter jag pa ett internetcafe i Ecuadors huvudstad Quito. Det som har hant mellan det sista inlagget och idag kommer har en snabb resumé

Jag flyttade ihop med min kompis Sofia i en snygg stor tre pa det fiina Lidingo. Flott ska det vara. Det var en kul tid. Jag vet inte hur manga ganger vi satt i var sin fotolj och svor over det daliga teveprogrammen och samtidigt satt vi trollbunda framfor daliga dateingprogram. Pagrund av att vi bodde dar vi bodde sa kunde vi bara hanga pa Stureplan nar det var fest pa schemat. Dryga tva manader flog fort forbi och sen var det bara sag hejda till lagenheten och ta sig hem till norr.

Hemma var det julmys och dop pa schemat. Efter lite julmys var det bara att borja packa till aventyret. Med en resvaska pa 14kg lamnade jag Kiruna for att halsa pa Karin och Martin innan bussen tog mig till Arlanda. Nastan ett dygn pa resa var jag framme till Quito. 

Idag ar det min tredje dag i Quito och jag har verkligen lekt turist. Med Lonely planet i ena handen och kameran i den andra har jag upptackt den nya staden. Jag har varit i gamla stan och kollat laget och igar var det en nybliven22-aring som skulle firas. Efter en seg middag raddade nagra mojito stamningen och festen var igang. Kvallen slutade pa ett varmt dansgolv dar fodelsebarnet fick gratis shot.

Idag har jag cyklat langs en paradgatan i staden. Varje/var annan sondag stanger de av biltrafiken sa for alla cykla istallet. Det var varkligen kul att se Quito fran cyklesadelen. Synd bara att det blev en pappa utflyckt. Det innebar att utflyckten verkar inte vara lang, sa man behover ingen mat med sig men i slut andan tar den tre timmar i stekande sol. Nastan alla var lika otrande som mig sa det blev manga pust och ston mot slutet. Och pa raga pa allt sa hann vi inte komma tillbaka innan bilarna borjade kora. Trafikan i Quito ar galen. Allt gick bra. Alla kom hela och smutsiga till hostelet till slut.

Imorgon borjar jag en spanskakurs med privat larare. Det ska bli spannade. Jag far se om jag kommer forsta vad han sager men men den som lever far se.


P.S Klassen har en blogg; vivaecuador.blogg.se D.S

RSS 2.0